Klik hier om het nieuws van de huidige editie te bekijken!

Hieronder vindt u nieuws i.v.m. voorgaande edities terug.


29 september 2013

Ontmoet de Minister en Staatssecretaris op 4 oktober!

Minister Bussemaker en Staatssecretaris Dekker bezoeken vrijdag 4 oktober de Onderwijsdag Almere. Zij willen vooral met mensen van de werkvloer in gesprek over “de Lerarenagenda”. Ontmoet de bewindslieden en luister naar hun toekomstvisie op ons beroep.

Lees hier meer (184kb, Word bestand).

 


22 september 2013

Programmaboekje Onderwijsdag Almere 2013

Het programmaboekje met plattegrond van de kraampjes en het globaal dagprogramma zijn nu te downloaden! (4MB pdf)

Ook vind je er partners en sponsoren die deze dag mede mogelijk maken er in terug.


10 september 2013

NTR verzorgt onderwijs congres op 4 oktober

met de prijsuitreiking van “Het Gouden Oog”


 

 

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Schooltv organiseert de NTR op vrijdagmiddag 4 oktober, tijdens de Nationale Onderwijsweek, een inspirerend congres over digitale innovaties in het onderwijs. Hoe ziet onze digitale toekomst eruit en waar liggen de kansen voor de leerkracht?

Sprekers van naam en faam, zoals internetdeskundige Danny Mekić, Maurice de Hond, initiatiefnemer van de I-padschool, en prof. dr. Han van der Maas van de Universiteit van Amsterdam, bedenker van Rekentuin en Taalzee , geven hun visie onder leiding van dagvoorzitter Mariëlle Tweebeeke. Het middagcongres wordt georganiseerd in samenwerking met Onderwijsdag Almere en vindt plaats in Utopolis te Almere, van 13.00 - 16.00 uur. (Inloop vanaf 12.30 uur).


Het Gouden Oog
Tijdens het middagcongres op 4 oktober wordt ook de winnaar van de NTR Onderwijs Mediaprijs Het Gouden Oog bekendgemaakt. Dit voorjaar riep de NTR een nieuwe prijs in het leven voor innovatieve docenten die op creatieve wijze hun lessen met video weten te verrijken. Welke creatieve docent heeft de beste lesvideo gemaakt?

De jury voor Het Gouden Oog bestaat uit Matthijs Leendertse, expert in onderwijs-innovatie en universitair docent, Ingeborg van Schaik, winnares van de OnderwijsTopTalentPrijs 2012 , Dolores Leewin presentator van het NTR programma Het Klokhuis, LAKS-voorzitter Remco Barendregt, met internetdeskundige Danny Mekić als juryvoorzitter.


Docenten in het PO, VO, aankomend leraren en overige belangstellenden zijn harte welkom op ons congres. Inschrijven kan via menu Doe mee ! - Deelnemers  en zoek onderaan stap 2 van het formulier op "gouden" !

 


15 augustus 2013

Ons goede doel: Jeugdsportfonds Almere.

Kinderen moeten elke dag actief zijn. Dit stimuleert de groei en de fysieke en emotionele gezondheid. Niet alleen de vaardigheden op het gebied van rekenen, lezen en geheugen gaan vooruit, maar sporten draagt ook bij aan de ontwikkeling van het kind op psychologisch en sociaal gebied.

Onderzoek toont verder aan dat sport een belangrijke leeromgeving voor kinderen is. Goed zijn op sportgebied geeft kinderen een sterke sociale status en zorgt ervoor dat ze zich geaccepteerd voelen.
En daarnaast vinden kinderen zelf sporten natuurlijk vooral ook leuk!

 


3 augustus 2013

Bonte hond geeft op de onderwijsdag een voorvertoning van de kindervoorstelling Zebra, "Zebra in de Schouwburg".

 


6 juli 2013

Het contactformulier is per vandaag voor aanbieders van workshops/lezingen gesloten. Voor dit onderdeel hebben wij inmiddels een ruim aanbod mogen ontvangen, dat binnenkort kenbaar zal worden gemaakt op deze site!

Sponsors en standhouders kunnen nog steeds gebruik maken van ons contactformulier om direct aan te melden, of om een vraag te stellen.

 


24 juni 2013

Van de 100 kramen op de onderwijsmarkt zijn er nog slechts enkele te huur!


25 mei 2013

We hebben de firma Miko bereid gevonden voor iedereen op de onderwijsdag in de tent een gratis kopje fairtrade koffie/thee te verzorgen.

 


21 mei 2013

Kinderen Kleuren Kansen – dat is de waar de stichting Prisma voor christelijk basisonderwijs voor staat.

Bijna 500 medewerkers van stichting Prisma verzorgen dagelijks uitdagend en kwalitatief goed onderwijs aan ruim 5400 kinderen in Almere.

Het personeel  van de 17 Prismascholen streeft ernaar de kinderen een goede basis mee te geven voor de toekomst. Dit doen zij vanuit de waarden en normen die horen bij de christelijke traditie.
Je merkt dit onder andere in de omgang met elkaar en bij de vormgeving van het onderwijsproces.

Op iedere Prismaschool betekent kleurrijk onderwijs onder andere het bieden van optimale onderwijskansen aan elk kind. Elk kind verdient tenslotte het best passende onderwijs. Daarbij is ook plezier in het leren erg belangrijk.

Uitgangspunt binnen Prisma is dan ook leren van en met elkaar om zo te komen tot het beste eindresultaat.
Dit geldt voor zowel voor kinderen als personeel. Voor alle medewerkers van Prisma is het dan ook een fantastisch vooruitzicht om weer te gaan deelnemen aan de onderwijsdag van Almere op 4 oktober aanstaande. Een fantastische dag om binnen de stad met een paar duizend mensen kennis en expertise te delen.

De Prismascholen zijn erop gericht dat alle kinderen later zinvol en optimaal kunnen functioneren in een maatschappij die voortdurend verandert. Hierdoor kunnen zij na de basisschool goed voorbereid de stap maken naar het voortgezet onderwijs.

Meer weten over de stichting Prisma of over de Prismascholen? Kijk dan op de website www.prisma-almere.nl.

 

Er is altijd een Prismaschool in de buurt:

Almere Stad: Driemaster, Ichthus, Klimop, Kraanvogel, Lichtboei, Olijfboom, Omnibus,
Optimist, Windwijzer.  Almere Buiten: Buitenburcht, Drieluik, Dukdalf, Klimop, Kompas. 
Almere Haven:  Regenboog, Ark.  Almere Poort: Kleine Wereld, Sterrenschool de Ruimte

 


20 april 2013

Samantha Steenwijk en Lesley Williams bekend van het televisieprogramma "Bloed, zweet en tranen" treden ook op tijdens de lunch op de Onderwijsdag.

Samantha Steenwijk  Lesley Williams

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


12 april 2013

Vandaag is er een mailing uitgegaan naar de oud-deelnemers met het onderwerp "Onderwijsdag Almere 2013". Hierin is men gevraagd tips, suggesties en wensen te sturen naar ons. Daarbij is melding gemaakt dat die tot en met 26 maart ingestuurd kunnen worden. Dit moet 26 april zijn. Excuses voor de fout in deze mail!

 


31 maart 2013

Cadenza verloot diverse rondvluchten onder de deelnemers van hun lezing.
De lezing is gericht op management, middenmanagement en andere geïnteresseerden.


24 maart 2013

Net als in 2011 zal ook op 4 oktober Danny Lit optreden en deze dag feestelijk afsluiten.

 Danny Lit


18 maart 2013

Uit nieuwsbrief maart 2013 "Passend Onderwijs Almere":

"Op 4 oktober is er de Almeerse Onderwijsdag; Passend Onderwijs zal zich daar in de breedte presenteren. "


9 maart 2013

Ook de Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland-Veluwe (Skofv) en de stichting voor interconfessioneel voorgezet onderwijs Het Baken Almere zullen op de Onderwijsdag aanwezig zijn. Welkom!


26 februari 2013

Ambassadeur Tjeerd Streekstra:

'Ik zet me graag in voor de Onderwijsdag Almere. Als oud bestuurslid zal ik deze dag promoten. Een dag waarin leraren, docenten, OOP, directie, rectoren etc. een leerzame dag tegenmoet kunnen zien!'


1 februari 2013

 Schoolfoto maakt van iedere bezoeker van de Onderwijsdag Almere 2013 een gratis foto!

 


 

2 oktober 2011

Het programmaboekje wordt eerdaags via de diverse organisaties uitgedeeld.

Verder is iedere geregistreerde deelnemer vandaag via de e-mail geïnformeerd over de locatie en de bij ons bekende inschrijfgegevens.

Voor degenen die zich nog niet hebben kunnen inschrijven, kunnen zich op 5 oktober melden aan het infopunt bij de Schouwburg! Wees op tijd. Er wordt een rij verwacht!

 

28 September 2011

Inschrijven kan tot en met 29 september!

Vrijdag 30 september is de inschrijving dus gesloten. 

 

22 September 2011

Miba deelt op de Onderwijsdag in de middag gratis ijsjes uit!

In het programmaboekje voor deze dag vindt u een boarding pass. Vul uw gegevens in en lever de boarding pass in bij de stand van Cadenza Onderwijsconsult.

U maakt dan kans op een vliegtochtje boven Nederland (vanaf vliegveld Lelystad). Er worden 10 vluchten verloot. De winnaars worden bij de afsluiting van de dag bekend gemaakt. Heeft u de prijsuitreiking gemist, kijk dan op www.cadenza-oc.nl voor een overzicht van de prijswinnaars.

Onder de deelnemers aan de workshop ‘De schoolleider als piloot’ van Cadenza Onderwijsconsult worden daarnaast nog 10 simulatorvluchten verloot op een full motion flight simulator (Boeing 737). Ook deze winnaars worden bekend gemaakt bij de afsluiting van de dag en zijn ook terug te vinden op www.cadenza-oc.nl.

Behoort u niet tot de één van de gelukkige prijswinnaars? Geen nood. U kunt alsnog tegen een mooie korting vliegen op de flight simulator (Boeing 737). Bel met Simcenter Lelystad 0320-288030 en laat weten dat u een boarding pass heeft ingeleverd bij de stand van Cadenza Onderwijsconsult. Een take off van Amsterdam, landing op Hong Kong of Sint Maarten? Het kan! U kunt de actievoorwaarden nog eens nalezen op de website van Cadenza Onderwijsconsult. Deelnemers die al een vliegtocht of simulatorvlucht hebben gewonnen kunnen ook van dit aanbod gebruik maken.

Deze aanbieding is mogelijk gemaakt door Cadenza Onderwijsconsult (www.cadenza-oc.nl) in samenwerking met Simcenter Lelystad (www.simcenterlelystad.nl).

 

20 September 2011

Gratis Koffie en rondvaarten!

Van 09.00 uur tot 16.00 uur ben je welkom in de AOb tent aan de Esplanade in het centrum!

-      Overdekt uitrustpunt, even bijkomen

-      Gratis koffie

-      Gratis doos met mokken. Op is op!

-      Gratis rondvaarten waarvan ook enkele met mindfulness

-      Spreekuren op de “inloopboot”

-      Specialisten van de AOb voor vragen en advies!

-      AOb Roze

-      Gratis studentenlidmaatschap plus verrassing

-      Lid worden? Aanbieding € 25,- eerste halfjaar …. Extra welkomstcadeau voor iedereen die op deze dag lid wordt.

Meer voor elkaar

AOb. Algemene Onderwijsbond

 

6 september 2011

Deze avond is de website enigszins aangepast zodat activiteiten alfabetisch gesorteerd in de lijsten staan. Dit maakt het makkelijker om activiteiten terug te vinden.

Ook is de filteroptie vereist gemaakt. Men moet nu kiezen uit een doelgroep, dit om de lijsten beperkt te houden. Inschrijven over doelgroepen heen is niet mogelijk. Kies in dat geval de optie 'toon alle activiteiten' (er zijn momenteel 275 activiteiten verspreid over verschillende tijdstippen).

De teksten rondom Lunch en Dagprogramma zijn verhuisd naar de pagina Onderwijsdag Almere.

Komt u ergens niet uit, of krijgt u vreemde fouten? Ga dan naar de FAQ pagina, en stuur uw vraag plus toelichting in. Dan zullen wij u zo snel mogelijk terugmailen met een antwoord.


31 augustus 2011                                                                                                                                                                          

- De onderwijsmarkt op 5 oktober zal bestaan uit meer dan 90 kramen!

- Actie van de AOB: op de dag zelf, gratis doos mokken af te halen bij de AOB-stand (zolang de voorraad strekt).

 

2 augustus 2011
  Hieronder een greep uit de activiteiten op de Onderwijsdag 5 oktober:
- Cadenza onderwijsconsult verloot 10 rondvluchten vanaf Lelystad Airport. Het lot is af te halen aan de stand op de commerciële markt.

- Bij de workshop "schoolleider als piloot" worden er 10 vluchten in een simulator verloot.

- De AOB (Algemene Onderwijsbond) verzorgt rondvaarten op het Weerwater.

 

25 juli 2011
  Laat via Twitter @Onderwijsdag weten waar jij je op hebt ingeschreven!
  Zie ook Onderwijsdag Almere onderaan!

5 juli 2011
  Vanaf vandaag is inschrijving voor de Onderwijsdag Almere 2011 via de site mogelijk!

4 juli 2011
Danny Lit hebben wij bereid gevonden om op de Onderwijsdag Almere op te treden en de dag feestelijk af te sluiten.

Danny Lit

 

19 april 2011
  Vandaag heeft de perspresentatie over de Onderwijsdag Almere plaats gevonden in Grand Café Jordaaan te Almere. Bij deze bijeenkomst was naast pers en genodigden ook de wethouder van Onderwijs Dhr. Peeters aanwezig. Hij ondersteunde het initiatief met een toespraak.

Onderwijsdag Perspresentatie 19 april 2011